Om

Hej och välkommen hit till Friskvårdspunkten Uppsala!

Jag som jobbar och driver Friskvårdspunkten Uppsala heter Therese och är Medicinsk massageterapeut, lymfmassör samt certifierad massör. Min vision är att jobba för att fler människor ska få leva i en lättare och smidigare vardag. Jag erbjuder flera olika massagebehandlingar som är skräddarsydda efter kundens behov (företag samt privatpersoner). Fokuset ligger mycket på problem lösning. Varför och varifrån kommer smärtan eller snedställningen? Hur kan kroppen och psyket få lugna ner sig efter trauman eller stress?

En Medicinsk massageterapeut  har bland annat kunskap och redskap att använda inom sjukdomslära, skadelära, fysiologi, muskelfuntionsdiagnostik och djupgående behandling av specifika besvär. Vi jobbar med kroppens mjukdelsvävnander vilket betyder att man töjer på huden, bindväv, muskler, senor, ligament, lymfkärl och blodkärl.

Effekten av massage är primärt att lösa upp spänningar i musklerna. Men det ger även effekt som t.ex. ökad blod-och lymfcirkulation, sänkt blodtryck, ökad frisättning av hormonet Oxytocin – ”Lugn och ro-hormonet”.  Stärker immunförsvaret, ger en djupare och lugnare andning, påverkar kroppens inre organ på ett positivt sätt, motverkar ärrbildning efter skador i muskelvävnad och andra mjukdelar, motverkar stress m.m.

Varmt välkommen!